Jorma Kajaste Vox audita perit, littera scripta manet - Puhuttu sana häviää, kirjoitettu sana säilyy

Normaalia toimintaa v. "Venäjän Federaatio törkeän petoksen kohteena"

YLE uutisoi tänään näyttävästi "Poliisi epäilee: Venäjän valtiolta huijattiin Suomessa miljoonia – "Poikkeuksellista"".   Taustalla on Keskusrikospoliisin tiedote, jossa kerrotaan miten joukko kiinteistökauppaan erikoistuneita businessmiehiä konsultoi itselleen yhdessä myyvän osapuolen kanssa reippaat konsulttipalkkiot. 

Jos suomalaiset eivät aiemmin ole sitä tienneet, niin tässä on nyt klassinen esimerkki siitä, miten yhteiskunnan varoja siirretään "muualle". Ei se tämän kummoisempaa ole.

Tästä uutisesta tekee uutisen vain se, että varojen siirron menettävänä osapuolena olikin tällä kertaa itse Venäjän Frederaation Presidentin hallinto. Yleensä on kai päinvastoin. 

Jos joku on aiemmin ihmetellyt, miksi kaikki rakennus- ym. projektit ovat niin kalliita Venäjällä, niin tässäpä selitys. Konsultointi maksaa. 

Vielä vapaalla kulkeva Aleksei Navalnyi, lähes viimeinen oppositiopoliitikko, on ahkerasti seurannut ja julkistanut Venäjän korruptiosta tietoja. Tässä hyvä, englanninkielinen uutinen BBC:ltä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat