Jorma Kajaste Vox audita perit, littera scripta manet - Puhuttu sana häviää, kirjoitettu sana säilyy

"Kansalaispuolue pro NATO" r.p., kenties?

Paavo Väyrysen politiikasta, taktiikasta ja kepulaisesta urasta voi olla mitä mieltä kukin haluaa, mutta sille täytyy nostaa hattua, että hän on todellakin tuonut keskusteluun uuden toimintamallin. Vain kansanedustajajäseniä hyväksyvän poliittisen puolueen. Tällainen saattaa hyvinkin olla joskus ainoa keino viedä jotain asiaa eteenpäin, kuten nyt Väyrynen on tulkinnut omassa asiassaan.

Jos on olemassa sellainen erittäin merkittävä, kansallinen asia, jota mikään poliittinen puolue ei jostain syystä halua tai uskalla ottaa omalle asialistalleen, eikä kukaan julkisuudessa sellaista halua avoimesti ja rehellisesti edistää, ja jos tällaisen asian eteenpäinvieminen kansalaisten lakialoitteen kautta ei myöskään onnistuisi, kun ne samat, varovaiset poliitikot istuvat eduskunnassa, niin eikö silloin tällaisen kansalaispuoluemallin kautta asia voisi edetä.

Kansalaispuolue mahdollistaa kansanedustajien liputtamisen jonkin asian puolesta, vaikka eivät sitä oman puolueensa ohjelmasta kenties löydäkään. Ja samanmielisiä voi löytyä monesta puolueesta.

Voimmeko odottaa, että joku rohkeamielinen kansanedustaja perustaa Suomeen "Kansalaispuolue pro NATO" r.p.n lähiaikoina? Olisi kiva nähdä miten tämän puolueen jäseniksi halukkaat kansanedustajaehdokkaat pärjäisivät kukin oman puoleensa sisäisessä kilvassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat